ifjusagigarancia ifjusagigaranciaifjusagigaranciaifjusagigaranciaifjusagigaranciaifjusagigarancia

Ifjúsági Garancia Plusz (GINOP Plusz-4.1.1-23)

2024. április 15. napjától megnyílt a lehetőség az Ifjúsági Garancia Plusz programba való jelentkezésre.

NYOMTATÁS
BETŰMÉRET

GINOP+  

Tisztelt Érdeklődők!

Az Ifjúsági Garancia Plusz program -  amelynek főbb keretei  itt olvashatóak - az Európai Szociális Alap Plusz társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében valósul meg, s belépési  pontjaként  az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalok foglalkoztatási osztályai szolgálnak a fiatalok számára, 2024.04.15. naptól.

A program azoknak a 15-29 év közötti fiataloknak a munkához, munkatapasztalathoz vagy piacképes tudáshoz jutását segíti, akik nem tanulnak, nem dolgoznak, emellett álláskeresőként vagy szolgáltatást kérőként nyilvántartásba vételüket kérték a lakóhelyük vagy tartózkodási helyük szerint illetékes (az illetékesség kapcsán segítséget ide kattintva talál)  járási (fővárosi kerületi) hivatal foglalkoztatási osztályán. 
A programba belépő fiatalok személyre szabott segítséget kapnak a munkaerőpiaci helyzetük javításához. A segítségnyújtás első szakaszában foglalkoztatást elősegítő szolgáltatások, egyéni/csoportos tanácsadások formájában történik a fiatalok segítése, amelyek során ifjúsági tanácsadó munkatársak segítenek a fiataloknak saját, egyéni tervet kialakítani a továbblépésük irányára.
A fiatalok egyéni tervének megvalósítását segítő, 2024. április 23. napjától megnyílóan kérelmezhető támogatásokról (bértámogatás, lakhatási támogatás álláskeresőnek, utazási támogatás álláskeresőnek) a lenti, kapcsolódó tartalmak alatt érhetők el a Hirdetmények, továbbá a támogatások kérelmezését segítő minták és egyéb dokumentumok. 

2024 májusától képzési támogatás igénybevételére is lesz lehetőség, melynek keretében a kötelező legkisebb munkabér legalább 70%-ának megfelelő összegű (legfeljebb a minimálbér 150%-a) havi támogatás nyújtható annak az álláskeresőnek, aki a munkaerőpiacon történő elhelyezkedése érdekében jogszabályban meghatározott képzésen vesz részt.

Hamarosan további információkkal jelentkezünk, ezért kérjük, kísérjék figyelemmel jelen oldali híradásainkat. A programba való bevonás, valamint a programban kérelmezhető támogatások kapcsán kérjük forduljanak a járási (fővárosi kerületi) hivatal foglalkoztatási osztályainak munkatársaihoz.

Tájékoztatásul jelezzük, hogy a fiatalok elérését, megszólítását további oldalak is segítik: facebook és a munka.hu.

TOVÁBBI RÉSZLETEK ERRŐL:

Megosztás:

Kapcsolódó tartalmak

Kapcsolat

Az Ifjúsági Garancia személyre szabott segítséget jelent.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Közösségi média

© 2023 Gazdaságfejlesztési Minisztérium